SAS
Dutch
De officiële website van Soccer Academy Spartaan

Nieuws

Trainer: Junior Albertus mee met Oranje Onder de 18 naar Turkije

Trainer Junior is momenteel met Oranje Onder de 18 mee naar Turkije. De eerste wedstrijd heeft hij vanaf de bank moeten toezien hoe Duitsland met de overwining ervandoor ging 2-1. Morgen middag teg...

Lees verder

Trainer: Junior Albertus mee met Oranje Onder de 18 naar Turkije

Trainer Junior is momenteel met Oranje Onder de 18 mee naar Turkije. De eerste wedstrijd heeft hij vanaf de bank moeten toezien hoe Duitsland met de overwining ervandoor ging 2-1. Morgen middag tegen Turkije heeft Junior zijn debuut gemaakt en eindigde de wedstriijd zonder doelpunten met 0-0.

Vandaag volgt de 3de en laatste wedstrijd, S.A. Spartaan wenst Junior veel succes.
 

Het Nederlands elftal voor spelers onder 18 jaar heeft zaterdag tijdens het vierlandentoernooi in Turkije het eerste punt gepakt. Na de 2-1 nederlaag tegen Duitsland volgde zaterdag in Antalya een 0-0 gelijkspel tegen het gastland.

Net als tegen Duitsland had Onder 18 het duel onder controle. Het had veruit het meeste balbezit en zette de tegenstander onder druk. Dit leverde tegen Duitsland veel kansen op, maar toen kreeg Nederland een lesje in effectiviteit.

Tegen Turkije bleven de echte kansen echter achterwege en waren de Turken vanuit de counter het meest gevaarlijk. ,,Dat is de belangrijkste les van dit duel”, blikt KNVB-coach Reijnierse terug. ,,We hebben aanvallend te weinig gebracht. En dat terwijl wij als team wel goed stonden en de controle hadden.” Voor rust was er nog weinig te beleven.

De hardspelende Turken lieten Nederland komen, maar kwamen niet in gevaar. Alleen Dabney dos Santos Souza en Bart Nieuwkoop (foto) kregen twee kleine mogelijkheden.

Typerend
Na rust veranderde het spelbeeld niet. De Turken kwamen er nu echter twee keer gevaarlijk uit. Het was aan doelman Michael Verrips te danken dat Oranje niet op achterstand kwam. Aan de andere kant was opnieuw Nieuwkoop gevaarlijk. Het was typerend dat dit juist vanuit een corner en een vrije trap gebeurde.

Een tegenvaller voor Oranje waren de blessures van Bram van Eijk en Bart Nieuwkoop. De eerste moest na een klein uur worden gewisseld. Nieuwkoop kon het duel nog wel uitspelen. De ernst van deze blessures is nog niet bekend.

Maandag sluit Oranje het vierlandentoernooi af met een wedstrijd tegen Tsjechië. De aftrap is om 14.00 uur. Statistieken: Turkije – Onder 18 0-0 Opstelling Nederland: Michael Verrips, Stef Gronsveld, (46. Terry Lartey Sanniez), Abdul Bai Kamara, Jerry St. Juste, Roland Baas, Rewan Amin, Bart Nieuwkoop, Dabney dos Santos Souza, Achille Vaarnold, Junior Albertus (80. Pelle van Amersfoort), Bram van Eijk (50. Issa Kallon)

 Verbergen


OFFICIËLE LEDEN

SOCIAL MEDIA

Powered by : webCiters